Jeugdmusicalkoor Applaus

Klik hier om de ondertitel te bewerken

De 'voorstelling'

Anke de Groot (17 jaar)


Geëerd publiek, onze musicalster van deze week is… Anke! Mogen we jou een paar pittige vragen stellen in deze persconferentie?


 1. Anke, we weten uit betrouwbare bron dat je naast Applaus en school ook nog… bakker bent: vertel eens wat het leukste is als bakker? Haha, nou bakker, ik werk bij de bakkersafdeling in een supermarkt inderdaad. Ik vind het vooral gezellig als ik met anderen werk daar
 2. Als ik een maand de dirigente van het koor zou mogen zijn, dan zou ik vooral…. Liedjes uit films zingen die ik erg leuk vind met het koor zoals uit 'the greatest showman'.
 3. Met welke Nederlandse musicalster zou je eens een lied willen zingen, en welk lied? Als ik er eentje zou mogen kiezen zou dat toch wel Vajen van den Bosch zijn. Zij heeft echt een dijk van een stem. Het liedje zou er dan een uit Grease zijn, welke maakt niet uit (:
 4. Stel je mag invallen bij The Lion King: welk dier of personage hoop je dan te mogen spelen? Pumba van Timon en Pumba, dan mag ik Hakuna Matata zingen. Dat liedje zit zo vaak in mijn hoofd.
 5. Je speelde een bitch in De Kleine Prinses: hoe waren de reacties? Het eerste wat mijn moeder vroeg was: ' Heb ik jou nu echt zo opgevoed?' Het was echt heel erg leuk om die rol te mogen spelen. Mijn vrienden en familie vonden het ook grappig om mij zo te zien. Na de musical werd ik alleen wel wat angstig aangekeken door de het wat jongere publiek....
 6. Onze maandagavond repetitie is voor mij… Veel nieuwe dingen leren en met vriendinnen zijn. Er heerst een superfijne sfeer op het koor waardoor je gewoon alles kan doen zonder je te hoeven schamen.
 7. Stel dat Simone Kleinsma een tijdje jouw mentor zou zijn, wat zou je graag van haar willen weten of leren? Dan zou ik toch erg graag willen weten hoe ze het voor elkaar krijgt om overal weer te voorschijn te komen. Simone Kleinsma speelt in bijna elke musical en is daarnaast ook nog eens vaak op tv. Ze is een van de weinige musicalsterren die echt haar hele leven in het vak mag blijven zitten, niet zo gek want ze doet het altijd hartstikke goed.
 8. Welk lied galmt bij jou het lekkerste onder de douche? Dat verschilt van tijd tot tijd. Op dit moment is dat denk ik toch wel het album van Ed Sheeran, heerlijk om mee te zingen!
 9. Een gratis kaartje voor Evita, Soof of The Addams Family? Zeker weten Soof! Ik heb zo hard gelachen om die film, een musical zou alleen maar leuker zijn.
 10. Welke 3 tips kun je onze jonge koorleden geven over het neerzetten van een knallende rol op het toneel? Per persoon verschilt het heel erg eigenlijk. Mensen die bijvoorbeeld erg verlegen zijn zouden als tip echt overdreven mogen spelen op het podium. Ook is het vooral handig om niet je tekst precies uit je hoofd op te zeggen, maar om het echt vanuit je gevoel te doen. Veel oefenen dus en dan gaat de tekst vanzelf!Melanie De la Roche Betancourt

 (17 jaar)


Hoog geëerd publiek, onze musicalster van deze week is… Melanie! Mogen we jou een paar pittige vragen stellen in deze persconferentie?

 1. Wat een prachtige achternaam heb jij: kun je daar wat over vertellen?

Hahaha dank je! Mijn achternaam is Frans. Onze voorouders kwamen uit Frankrijk en ze waren van adel. En het leuke is dat ik de enige in de familie ben die ‘ De La Roche’ heeft naast Betancourt.

2. Wat vond jij jouw leukste rol op het toneel?

Ik denk dat ik beide rollen die ik in “De kleine prinses” had, even leuk vond. Prinses Sita was een heel kalm en net persoon en Joyce (dienstmeid) was het tegenovergestelde. Lekker gek, dus het was leuk om twee totaal verschillende mensen in één stuk te kunnen spelen

3. Welke rol speelde je in het koor niet maar had je graag willen spelen?

Ik ben eigenlijk altijd wel tevreden geweest met de rollen die ik heb gespeeld, maar als ik toch zou moeten kiezen dan denk ik dat ik nu of Wendy of Tinkerbell uit Peter Pan zou willen spelen. Of misschien wel een heks haha.

4. Van dat musicallied krijg ik altijd kippenvel !

Dat is wel een lastige. Ik denk dat ik de liedjes van “Les Miserables” altijd het mooist heb gevonden. En Ik vind in algemeen dat elk lied dat het koor wel eens zingt mij kippenvel geeft.

5. Mijn grootste flater in een repetitie of op de planken was…

Ik heb niet echt een ‘grote’ flater gehad, maar ik kan me wel herinneren dat ik een keer hard op iemands teen ben gaan staan tijdens het dansen 

6. Welke musical zou Applaus volgens jou moeten gaan opvoeren (of opnieuw opvoeren)?

Iets wat we zelf hebben geschreven lijkt mij wel leuk! Het liefst iets van een Disney achtige musical. Ik ben echt dol op Disney!! Het zou leuk zijn als we een verhaal met veel Disney figuren zouden kunnen bedenken, net zoals in mijn lievelingsserie “Once Upon A Time”

7. Wat in het zingen, acteren of dansen vind jij het moeilijkste?

Ik denk dat ik het meest moeite heb met sommige danspasjes. Ik doe wel altijd mijn best hoor! Maar af en toe moet ik het zweet van mijn voorhoofd afvegen!

8. Wat ik bewonderde in Anja, onze vorige dirigente, is…

Zij heeft mij heel erg geholpen door de jaren heen. Ze was altijd heel erg motiverend en heel aardig! Dankzij haar ben ik heel erg ontwikkeld en ik ben zeer trots, op wat ik na 10 jaar allemaal kan dankzij Anja.

9. In welke actuele musical zou je graag een rol willen spelen (en welke)?

De nieuwste Broadway musicals zien er super spectaculair uit! Dat zal altijd een droom van mij blijven, om in Amerika te kunnen schitteren. En “On your feet” lijkt mij ook echt heel leuk aangezien het een zuid- Amerikaans verhaal heeft.

10. Als ik aan Applaus denk, denk ik meteen aan…

het plezier die we altijd hebben met iedereen. Het is altijd heel gezellig en ik heb super leuke vrienden gemaakt. Alles wat we doen met dansen, zingen etc. vind ik echt super leuk en die maandag avonden geeft je altijd lekker de tijd om los te gaan en doen wat je het aller leukste vindt!